Trei moduri de consolidare a abilităților pentru tranzițiile ecologice și digitale

  • AUTRIS: Clima. Din 2004, Programul național de protecție climatică austriacă a coordonat și subvenționat educația și formarea în profesiile de tranziție ecologică. Klimaaktiv colaborează cu angajatorii și alte părți interesate pentru a identifica lipsa de abilități și forța de muncă și pentru a -și antrena personalul pentru a face față acestei situații. În 2021, mai mult de 80 % dintre angajatori au declarat, într -un sondaj realizat de Institutul de Cercetări Profesionale austriece (Institutul Für Bildungsforschung), că au fost grav afectate de lipsa muncii în sectoarele de construcții, producția de energie și eficiență, precum și de transport. Cu un buget anual de peste 6,8 milioane EUR, acest program subliniază utilizarea instruirii profesionale și a învățării de -a lungul vieții pentru a elimina obstacolele pentru utilizarea tehnologiilor energetice eficiente. Conform estimărilor, există 250.000 de locuri de muncă ecologice în Austria.
  • Irlanda: Plan de tranziție echitabilă. Compania publică de operare a turbei de frontieră Na Móna trece de la producția de energie la energii regenerabile și reabilitarea bălților de turbă ca parte a Planului de acțiune climatică din Irlanda. Aproximativ 350 dintre cei 1.000 de angajați (cifre din 2019) au fost repartizați la restaurarea mlaștinilor de turbă; Până în 2026, 1.435 de locuri de muncă ecologice ar trebui create în regiunea în cauză de Midlands. Până în 2030, planul de tranziție just prevede nevoie de aproape 80.000 de recruți noi în locuri de muncă ecologice, inclusiv inginerie de energie regenerabilă, renovarea locuințelor, tehnicieni specializați în vehicule electrice și, mai pe larg, locuri de muncă legate de mediul construit. Finanțarea europeană de 84,5 milioane EUR, însoțită de un omolog local, susține ambiția unei tranziții verzi din punct de vedere social și economic.
  • Germania: Jobstarter Plus. Persoanele care au abandonat școala sau universitatea și migranții au fost printre grupurile țintă ale acestui program al Institutului Federal pentru Predare și Instruire Profesională, ceea ce a făcut posibilă finanțarea și susținerea proiectelor regionale destinate să instruiască personalul pentru profesiile în cauză de tranziția digitală în IMM -uri , datorită unui buget anual de 13 milioane EUR.
  • Italia: Creșteți într -o lume digitală. Acest program a făcut posibilă plata persoanelor care și -au abandonat studiile până la 500 EUR pe lună pentru a participa la o pregătire online gratuită de 50 de ore pe abilități digitale, urmată de un stagiu de șase luni. Companiile au plătit până la 8.060 EUR pentru a angaja participanți timp de cel puțin șase luni.
  • Finlanda: Epoca inteligenței artificiale (AI). Acest program, care s -a bazat pe mai multe activități – inclusiv un curs online deschis tuturor pe AI (MOOC „Elemente ale AI MOOC” din Minnalearn și Universitatea din Helskinki) – a urmărit să ofere publicului larg abilități în ceea ce privește AI la locul de muncă Și în viața de zi cu zi, pentru a face țara un pionier în acest domeniu. Întrucât programul a fost înființat de ministrul economiei, cel puțin 2 % din populația finlandeză și peste 750.000 de oameni din întreaga lume au participat la această pregătire. Cu toate acestea, a fost urmată în general de cei care aveau deja un nivel ridicat de antrenament.
  • Luxemburg: Digital Skills Bridge a fost Bidge. Angajații companiilor afectate de transformarea digitală au fost instruiți ca parte a acestui program, ceea ce a făcut posibilă analizarea incidenței noilor tehnologii asupra companiei și identificarea persoanelor și pozițiilor care necesită o actualizare a abilităților lor. Datorită acestui sistem, activitățile de instruire pentru participanți au fost co -finanțate, iar companiile au fost ajutate la gestionarea salariilor, în timp ce oamenii au participat la instruire.

Post a comment

Your email address will not be published.

Related Posts